Hoe de Google Chromecast-melding permanent te verwijderen

De Google Chromecast kan ongelooflijk handig zijn, omdat u hiermee snel en gemakkelijk een nummer, video of zelfs een foto van uw apparaat naar een ander apparaat, zoals een tv of draadloos luidsprekersysteem, kunt streamen. Er zijn geen kabels om te verbinden tussen uw telefoon en het castingapparaat, en zodra u uw Chromecast of luidsprekersysteem op uw wifi-netwerk hebt aangesloten, volstaat een paar tikken en wordt uw inhoud gestreamd vanaf uw smartphone of tablet.

Google had het gevoel dat ze het een beetje handiger konden maken door bedieningselementen van de mediaspeler toe te voegen als melding op uw apparaat. Eenvoudig genoeg en dat heeft veel geholpen, maar toen leken ze nog een stap verder te zijn gegaan en begonnen ze die mediabedieningen uit te zenden naar elk Android-apparaat dat op hetzelfde netwerk was aangesloten. Het maakte niet uit of het apparaat dezelfde account gebruikt als waar u vanaf streamt of niet, aangesloten apparaten op hetzelfde netwerk hebben altijd de mediabesturing ontvangen.

Dit kan nog steeds erg handig zijn als je alleen woont of erop vertrouwt dat iedereen in huis niet betrokken raakt bij wat je streamt. Maar veel mensen merkten dat hun huisgenoten en familieleden op play / pause drukten en zelfs je stream dempen om met je te rotzooien. Vanzelfsprekend maakte deze nieuwe functie veel mensen overstuur. Google heeft uiteindelijk een manier toegevoegd om te voorkomen dat deze melding verschijnt, maar u moest deze uitschakelen op het apparaat dat zelf streamde.

Dit betekende dat je de andere apparaten in je huishouden in bezit moest krijgen, de functie moest uitschakelen en dan hoopte dat ze niet terug zouden gaan en het inschakelen zodat ze later met je stream konden knoeien. Natuurlijk was dit niet goed genoeg en gelukkig heeft Google het eindelijk goed gedaan. We kunnen nu de mediabedieningsmelding van Google Chromecast op de daadwerkelijke Chromecast zelf verwijderen en u kunt deze stappen hieronder volgen om dat te doen.


Schakel Google Chromecast Notification uit

  1. Start de Google Home-applicatie
  2. Tik vervolgens op het pictogram van de aangesloten apparaten rechtsboven in het scherm

  3. Zoek het betreffende apparaat (in ons geval de Chromecast in de slaapkamer)
  4. En tik op het menupictogram met drie stippen rechtsboven in de afbeelding van de functie

  5. Tik op de optie Instellingen in het vervolgkeuzemenu

  6. U kunt dus de optie "Laat anderen uw gegoten media beheren" uitschakelen

  7. Winst

Uitleg

Dus in plaats van dat we de melding van Chromecast-mediabesturing per apparaat moeten uitschakelen, kunnen we het nu volledig doen voor het Chromecast-apparaat zelf. We kunnen dit echter nog steeds alleen voor specifieke apparaten doen, als u nog steeds op die manier wilt doen (door op het tandwielpictogram van de melding zelf te tikken). Omdat dat een geweldige oplossing kan zijn voor degenen die meerdere apparaten bezitten en niet op alle apparaten de melding voor mediabesturing hoeven te zien.

In plaats daarvan kunnen we gewoon naar de Google Home-toepassing gaan en voorkomen dat de melding van uw stream naar alle aangesloten apparaten wordt uitgezonden. Het is onduidelijk waarom Google dit niet vanaf het begin heeft geïmplementeerd, en we zijn niet zeker waarom Google heeft besloten om de stopgap-oplossing die ze eerder deden toe te voegen. Hoe dan ook, het is goed om te zien dat het bedrijf naar feedback van de community heeft geluisterd (omdat veel mensen hierover klaagden) en deze methode heeft toegevoegd aan de Google Home-applicatie.

Omdat Chromecast-instellingen zijn gekoppeld aan een specifiek Google-account, kan uw vervelende broer, zus of huisgenoot de Google Home-app niet downloaden en deze functie niet zelf inschakelen. Dus tenzij ze uiteindelijk toegang krijgen tot uw apparaat om de functie in te schakelen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze weten dat u iets streamt of dat deze mediabedieningen op hun apparaten verschijnen.